کن اول غذای ایرانی «برنج» است. هرکس با روش خاص خودش پلو درست میکند و دهها دستور برای درستکردن برنج آبکش و کته نقل شده است؛ اما نوع برنج موضوعی است که تاثیر مستقیم روی پلوی شما میگذارد و هرچقدر هم به بهترین شکل آن را بپزید، اگر برنج بیکیفیت باشد، تمام زحماتتان هدر میرود.
برنج هاشمی جزو برنجهای اعلا بهشمار میآید و بههمین دلیل نسبت به برنجهای دیگر قیمت بالاتری دارد. این برنج در برابر آفتها مقاوم است. ویژگی بارز برنج هاشمی ساقهی باریک آن است. ساقهی باریک این برنج مانع حضور کرم ساقهخوار درون خود میشود. همین دلیلی است تا کشاورز سم کمتری را برای دفع آفت استفاده کند. علت قیمت بالای این برنج پخت آسان و عطر و بوی بینظیر آن است. برخلاف برنجهای خارجی که فقط قد میکشند و عطر و بویی ندارند، این برنج از عطر و بوی منحصربهفردی برخوردار است.
اگر میخواهید تغذیهی درست داشته باشید، باید میان گروههای غذایی اصلی تعادل ایجاد کنید. این تعادل در هرم غذایی (Food Pyramid) بهخوبی مشخص است. غذایی که میخورید، در یکی از گروههای این هرم جای میگیرد: گروه نان و غلات، میوهها و سبزیجات، گوشت و تخممرغ و پروتئینهای گیاهی، چربی و شیرینیجات. هیچ گروهی را نمیتوان جایگزین گروه دیگر کرد و همهی این گروهها برای بدن لازم هستند. درست مانند شکل هرم هرچقدر بالاتر بروید، باید از مصرف روزانهی این مواد کم شود. با رعایت این هرم غذایی، هم سالمتر غذا میخورید و هم دچار سوءتغذیه یا اضافهوزن نمیشوید.
برنج هاشمی در بین ارقام مختلف برنج یکی از برنجهای مرغوب با عطر ، طعم و اندازه عالی است ، این نوع برنج بیشتر در گیلان توسط افرادی که زمینهای کمی دارند برای مصرف شخصی کشت میشود چون این نوع برنج بدلیل کیفیت بالای که دارد جز محصولات پربازده نیست . قیمت برنج هاشمی با توجه به تولید پایین و کیفیت بالا از ارقام دیگر برنج مقداری گرانتر میباشد .